Γεμάτο ήταν χθες το καφενείο της Βουλής παρά το γεγονός πως την ίδια ώρα η Ολομέλεια αποφάσιζε για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου.

Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται πως τους απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα αφού περνούσαν το χρόνο τους με καφέ και πολιτικές συζητήσεις. Η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Βέττας άλλαζαν απλώς πηγαδάκια και τραπέζια.

Εμφάνιση στη Βουλή έκανε και ο Ιορδάνης Τζαμτζής. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα πάνω από δύο χρόνια φροντίζει όμως να επισκέπτεται συχνά τους πρώην συναδέλφους του και μάλιστα σε μέρες και ώρες «αιχμής» ώστε να βλέπει όσο το δυνατόν περισσότερους. Έτσι και χθες βρέθηκε στο καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής με όρεξη για κουβέντα και πολιτικές αναλύσεις.
Με ανοικτές αγκάλες υποδέχθηκαν χθες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Ιδιαίτερα ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, φαίνεται πως είχαν να τον δουν καιρό παρά τα κοινά τους αντικείμενα. Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Μαγνησίας είναι μέλος της επιτροπής Υγείας του κόμματος και στην επιτροπή Οικονομικών όπου επικεφαλής είναι ο κος Μπαλαούρας.


Και κάπου εκεί έκανε την εμφάινιση του ο Νίκος Καρανίκας που όλο το μεσημέρι έκανε βόλτες ως την… κουζίνα του καφενείου της Βουλής.

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού αν και αποφεύγει να περιφέρεται στους διαδρόμους της Βουλής, με τόσο ντόρο γύρω από το όνομά του, δεν ισχύει το ίδιο και για το καφενείο, αφού όχι μόνο φαίνεται πως έχει γίνει το αγαπημένο του σημείο, αλλά και δεν απασχολεί καν τους εργαζόμενους. Μπαίνει στην κουζίνα και παίρνει ότι θέλει μόνος του. Λέτε να άλλαξε πόστο;
Και ενώ ο Νίκος Καρανίκας έκανε εφόδους στην κουζίνα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης απολάμβανε την μοναξιά του. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά σε εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, από τους οποίους δεν του μιλάει σχεδόν κανείς. Άλλωστε ο γαλάζιος βουλευτής τελευταία έχει σηκώσει ιδιαίτερα τους τόνους με την κόντρα του με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να αποτελεί ακόμη θέμα στα πηγαδάκια των κοινοβουλευτικών διαδρόμων.
Στο καφενείο της Βουλής όμως υπάρχουν και τα διακομματικά τραπέζια καθώς η φιλία κόμματα δεν κοιτά. Αυτή φαίνεται πως είναι η αγαπημένη φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττα, του Γιώργου Αρβανιτίδη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Γιώργου Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων οι οποίοι έπιναν παρέα τον πρωινό του καφέ στη Βουλή. Μάλιστα από το «υπερκομματικό» τραπέζι τους πέρασε για μια καλημέρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, και ο ανεξάρτητος Κώστας Μπαργιώτας.
Πέρασμα από το εντευκτήριο της Βουλής έκαναν και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. Μάλιστα η κουβέντα των δύο ανδρών αφορούσε κυρίως τα ζητήματα δικαιοσύνης που απασχολούν την επικαιρότητα.