Το πώς ο Φώτης Μπόμπολας έκανε το mega deal με τον Ιβάν Σαββίδη, το ρόλο των τραπεζών, αλλά τελικά και το ρόλο της κυβέρνησης εξετάζει στα σενάρια που παρουσιάζει σήμερα στην στήλη του «Δήγματα Γραφής»  ο Γιώργος Παπαχρήστος, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου. Τα σενάρια που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, όπως άλλωστε έκανε και χθες με τις αποκαλύψεις από την στήλη του σχετικά με την αγορά των μετοχών του  mega από τον επιχειρηματία,  προκαλώντας πολλές συζητήσεις, αναμένεται να προκαλέσουν εκ νέου και σήμερα νέα ερωτήματα.

Τα σενάρια για το deal που αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος αφορούν, αρχικά το πρώτο στον αιφνιδιασμό των τραπεζών, οι οποίες αιφνιδιάστηκαν τόσο από την εξαγορά του 20% των μετοχών του mega από τον Σαββίδη, ώστε λέει ανέθεσαν στις νομικές τους υπηρεσίες να δουν πώς έκανε αυτό το κόλπο ο Φώτης Μπόμπολας, κάτω από τη μύτη τους – παρότι υπερχρεωμένος.

Το δεύτερο σενάριο που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαχρήστος αφορά την προσωπική του εκτίμηση ότι τα πράγματα μπορεί να έγιναν και πιο… απλά. Γράφει ο δημοσιογράφος: «Δηλαδή, ο Μπόμπολας τις είχε για την πάρτη του τις μετοχές και δεν τις είχε ενεχυριάσει για τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες – πολύ απλά, επίσης, γιατί ποτέ δεν του ζητήθηκε και από κανέναν τραπεζίτη να βάλει ενέχυρο τις μετοχές του Mega για τα δάνεια τα οποία έπαιρνε!  

Φυσικά, ο Γιώργος Παπαρχήστος δεν αποκλείει αν ισχύει τελικά ένα τρίτο σενάριο, ότι δηλαδή με κυβερνητική επίνευση οι τράπεζες απέφυγαν να του ζητήσουν του Μπόμπολα να βάλει ενέχυρο τις μετοχές, διότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν –και παραμένει – «κλείνουμε το Mega και το δίνουμε σε έναν δικό μας μετά, τον Σαββίδη για παράδειγμα»,  για να μας αποθεώνει από το πρωί έως το βράδυ!    

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρη κυβερνητική παρέμβαση στο Mega deal του Ιβάν βλέπει η ΝΔ

Μπόμπολας: Αμιγώς επιχειρηματική η πώληση μετοχών στον Ιβάν Σαββίδη