Δεν αποκλείει ακόμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος σε μέρος της στήλης του, Δήγματα Γραφής, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, κάνει αναφορά στην αγοραπωλησία μετοχών του Mega, από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο δημοσιογράφος θέτει ερωτήματα τόσο γύρω από την τιμή, όσο και για τους σκοπούς αυτής της αγοράς, αλλά και τον τρόπο. «Αν όντως ισχύει ότι το 20% του Mega το αγόρασε (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης) αντί 5.000.000 ευρώ, τότε έχουμε το καινούργιο ανέκδοτο της πόλης, που λέει ότι «ολόκληρο το μαγαζί κοστίζει 25.000.000»! και συμπληρώνει: «Εισαγγελέας υπάρχει; Ακούει; Διαβάζει; Σκέφτεται; Τι ακριβώς κάνει;»  

Απιστία σε βαθμό κακουργήματος

Συνεχίζοντας την αναφορά του ο Γιώργος Παπαχρήστος το θέμα της αγοράς μετοχών του Mega, από τον Ιβάν Σαββίδη σημειώνει σχετικά με τον τρόπο που έγινε αυτή η αγοραπωλησία: «Μου φαίνεται εντελώς παράδοξο να υπήρχαν αυτές οι μετοχές του Mega στα χέρια του πωλητή Μπόμπολα ελεύθερες, δηλαδή απαλλαγμένες βαρών (υποθήκες τραπεζών κλπ), δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης του εν λόγω εκδοτικού συγκροτήματος που τις κατείχε. Διότι αν υπήρχαν, αυτό στη γλώσσα των νομικών αναφορικά με τις τράπεζες ονομάζεται απιστία σε βαθμό κακουργήματος, και είναι για Κορυδαλλό η δουλειά».  

Γιατί αγοράζει Mega;

Φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του ως καλό συνεταιράκι αγόρασε το mega, όχι φυσικά για να προβάλει τις ομορφιές του μαγευτικού Ροστόφ ή τις επιδόσεις της ΣΕΚΑΠ στο εμπόριο τσιγάρων, αλλά όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Για να προβάλει τις κυβερνητικές επιτυχίες έδωσε τα 5.000.000 ευρώ… διότι το μόνιμο άγχος της κυβέρνησης είναι ότι δεν διαθέτει επαρκή μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν τις επιτυχίες της…».