Σοβαρότατο έλλειμμα επικοινωνίας παρουσιάζει αυτές τις δραματικές ώρες όπου μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά μέτωπα ανά την Ελλάδα, το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα που κανονικά θα έπρεπε σύσσωμο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης να δείξει αντανακλαστικά και αν μη τι άλλο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς και να εκδοθεί ανακοίνωση μέσω της οποίας θα ενημερωθούν οι πολίτες για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα πολλαπλά μέτωπα των φωτιών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (που βρίσκεται επίσης εκτός γραφείου) αναζητεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σε όλα τα διαθέσιμα κινητά, τόσο στο προσωπικό του, όσο και στα υπηρεσιακά, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά!

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το επικοινωνιακό επιτελείο είχε επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην περίπτωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, εκδίδοντας non paper με το οποίο απαντά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγή χαρτοφυλακίου.

Προφανώς στο Μαξίμου κάποιοι (όχι ο κ. Τζανακόπουλος που είναι άφαντος τις τελευταίες ώρες) ενδιαφέρονται περισσότερο για το μέλλον του υπουργού Οικονομικών και θεωρούν ήσσονος σημασίας το να βγάλουν ανακοινώσεις για τις πυρκαγιές που έχουν ήδη κατακάψει σπίτια και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.