Υπήρξαν μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες από τη χθεσινή πρώτη μέρα της επίσκεψης Μακρόν που σχολιάστηκαν εντόνως, οι περισσότερες αρνητικά.

Στα θετικά πρώτα. Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγος του ήταν η αποθέωση της εθιμοτυπίας. Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προσέγγισε με αργό βηματισμό, παρέμεινε 1 λεπτό ενώπιον του «Σήματος» στην κατάθεση στεφάνου και αποχώρησε ομοίως αργά. Χαιρέτησε με υπόκλιση τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο η σύζυγος του κάθονταν όρθια σε στάση προσοχής όταν ο Πρ. Παυλόπουλος απένειμε στον Γάλλο ομόλογο του τον Μεγαλόσταυρο.

Τα αρνητικά τώρα. 1. Ο Γάλλος σε αντίθεση με τους προκατόχους του που όταν επισκέπτονταν την Ελλάδα έκαναν μία ομιλία εμβληματικού περιεχομένου , μόνο χθες έδωσε 4 συνεντεύξεις και μίλησε 4 φορές στο Προεδρικό Μέγαρο (μεσημέρι, βράδυ) , στο Μαξίμου (μεσημέρι) και στην Πνύκα (απόγευμα).

2. Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το βήμα της Πνύκας στον Μακρόν , το οποίο σημειωτέον δεν είχε παραχωρήσει στον Ομπάμα , πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα αναμένονται σοβαρές εξαγγελίες για περαιτέρω γαλλικές επενδύσεις σε ελληνικό έδαφος. Κι επειδή τα ενεργειακά, αμυντικά κτλ deals έχουν κλειστεί νωρίτερα με άλλες χώρες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν αποικιοκρατικές εξαγορές μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

3. Ενδυματολογικά, η Μπριζίτ φορούσε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας κολλητό μαύρο παντελόνι και λευκή καλοκαιρινή μπλούζα με την οποία πήγε στον Άγνωστο Στρατιώτη ,στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ακρόπολη και στην Πνύκα. Μόνο παπούτσια άλλαξε βάζοντας εσπαντρίγιες για να ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

4. Δεν φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των 3 κυριών για το βραδινό ένδυμα. Η σύζυγος του κ. Παυλόπουλου φορούσε πράσινο ανοιχτό ταγέρ, η κ. Μπαζιάνα μαύρο με έντονο μεϊκάπ και η κ. Μακρόν, κόκκινο πορφυρό.

5. Την ώρα που Παυλόπουλος και Μακρόν πριν το δείπνο εκφωνούσαν λόγους κάποιοι ο Γ. Κατρούγκαλος τσιμπούσαν τα ψωμάκια των κουβέρ και κάποιοι πολύ πιο ψηλά στην κυβερνητική ιεραρχία μετά βίας κρατούσαν ανοιχτά τα βλέφαρα τους.