Το παρασκήνιο, αλλά και τον άνθρωπο που «κρύβεται» πίσω από τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, αποκάλυψε σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του στα «Νέα». Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο άνθρωπος που ζήτησε, επέμεινε και τελικά πέτυχε να αναβληθεί η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:  

«Ο μπαρμπ’ Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο άνθρωπος που ζήτησε, επέμεινε και τελικά πέτυχε να αναβληθεί η χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό.  Η κ. Κονιόρδου, η υπουργός "ζεν" Πολιτισμού, τον είχε νωρίτερα (ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης) ενημερώσει ότι αν πήγαιναν στη χθεσινή συνεδρίαση, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό! Δεν έμαθα αν του είπε σχετικά ότι το ΚΑΣ θα αποφάσιζε ότι περί τα… 3/4 της έκτασης του Ελληνικού είναι αρχαιολογικός χώρος, γνωρίζω όμως ότι τον ενημέρωσε πως "θα διαμορφωθεί πλειοψηφία η οποία θα τινάξει την υπόθεση στον αέρα".  

Γνωρίζω επίσης ότι ο μπαρμπ’ Αλέκος (Φλαμπουράρης) ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο τελευταίος έγινε –για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες– "τούρμπο", και ανέθεσε στον άνθρωπό του να ενημερώσει ότι "υπ' αυτές τις συνθήκες είναι καλύτερα να αναβληθεί η συνεδρίαση". Αναβολή, όμως, σημαίνει ότι σηκώνω το χαλί και πετάω από κάτω όπως όπως τα σκουπίδια. Το θέμα κάποια στιγμή θα συζητηθεί, δεν γίνεται. Και οφείλει η κυβέρνηση να το λύσει - νομίζω…».