«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τυχόν φιάσκο στη διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Χαριλάου Τρικούπη και συγκεκριμένα η πλευρά της Φώφης Γεννηματά, αναφορικά με το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και μάλιστα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της «επιτροπής» Αλιβιζάτου, προκειμένου να βρει κοινή λύση.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, μέχρι στιγμής, αποτελεί το βασικό αγκάθι, σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και οι κ.κ Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης έχουν κάνει σημαία τους το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ η πλευρά της Φώφης Γεννηματά επιμένει στη δική της κόκκινη γραμμή, που έχει να κάνει με την παραλαβή κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του και έτσι να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει από τον υπολογιστή του, στις 5 και τις 12 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, μετά την επιστολή Αλιβιζάτου, μια από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απάντησε θετικά ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει το online σύστημα, προκειμένου να αποφευχθούν διπλοψηφίες, ωστόσο, για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία ζήτησε απαντήσεις σε μια σειρά συμπληρωματικών τεχνικών στοιχείων και διευκρινήσεων.