H στήλη του Θανάση Φουσκίδη και του Δημήτρη Κουνιά στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» σάς έχει ενημερώσει εγκαίρως για το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος κάθε άλλο παρά στο… πνεύμα των ημερών κινούνται.

Εσχάτως, στο επίκεντρο των ανταγωνισμών των διάφορων ομάδων που έχουν σχηματιστεί εντός του Μεγάρου Μαξίμου, των οποίων οι επιδιώξεις συγκρούονται ευθέως και ενίοτε με χαρακτηριστική σφοδρότητα, είναι ο επόμενος ανασχηματισμός, έστω κι αν παραμένει άγνωστος ο χρόνος κατά τον οποίο θα τον υλοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βλέπετε, κάποιοι -στη βάση της ενίσχυσης της γενικότερης επιρροής τους- θα έβλεπαν με μεγάλη ικανοποίηση την αντικατάσταση των κυβερνητικών στελεχών που δεν είναι του… γούστου τους ή τη διατήρηση εκείνων με τους οποίους έχουν αναπτύξει αγαστή συνεργασία ή έχουν διαχρονικές φιλικές επαφές.

Κάπως έτσι έχει ξεκινήσει ήδη μια έντονη διελκυστίνδα για το προμοτάρισμα των «εκλεκτών», καθώς και την αποδόμηση των εντός της κυβέρνησης εχθρών της κάθε… παρέας.

Την ίδια ώρα, σε μια παράλληλη διαδικασία, οι ίδιοι κύκλοι φροντίζουν να «διαφημίζουν» εντέχνως βουλευτές ή και εξωκοινοβουλευτικούς που θεωρούν ότι αν εισέρχονταν στο κυβερνητικό σχήμα θα έδιναν το… κάτι παραπάνω.

Για την ιστορία και μόνον, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πρωταγωνιστών σε αυτό το σκηνικό, αναπτύσσοντας… αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα, είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης… Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς…