Απορία και ερωτήµατα προκαλεί µια απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που υπογράφηκε λίγες ηµέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 20 ∆εκεµβρίου.

Ο λόγος για την αγορά αναλογικών τηλεφώνων «για τις ανάγκες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής». Η εξέλιξη αυτή δεν θα προκαλούσε καµία εντύπωση, αν οι συγκεκριµένες συσκευές ήταν περιορισµένης ποσότητας και αποτελούσαν µια λύση για προβλήµατα που τυχόν διαπιστώθηκαν στη λειτουργία των υπηρεσιών του συγκεκριµένου υπουργείου. Ωστόσο, φαίνεται ότι ξαφνικά... χάλασαν όλα τα τηλέφωνα του υπουργείου και απαιτήθηκε ένα κονδύλι αρκετά υψηλό, περί τα 5.000 ευρώ, για να αντικατασταθούν.

Συγκεκριµένα, παραγγέλθηκαν από τον γενικό γραµµατέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και στενό συνεργάτη του κ. Παππά, Γιώργο Φλωρεντή, 200 αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές τύπου A-LU, χωρίς µπαταρίες, µε κόστος 5.055 ευρώ.

«Ακόµη αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του υπουργείου γιατί έγινε αυτή η αγορά», σχολίαζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης στο καφενείο της Βουλής. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το εξέχον µέλος της κυβέρνησης βρίσκεται σε περίοδο γενικού ρεκτιφιέ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Πρόσφατα, µάλιστα, προχώρησε και σε άλλη µία ενδιαφέρουσα απόφαση, που αφορά τη διαµόρφωση «γραφειακών χώρων», στον 1ο και τον 3ο όροφο του υπουργείου.

Το πρόβληµα όµως είναι ότι οι παρεµβάσεις αυτές κόστισαν στο ελληνικό ∆ηµόσιο το ποσό των 13.640 ευρώ.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, 22/12/2017