Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξοργιστεί τόσο πολύ µε την εσωκοµµατική αντιπολίτευση που του ασκεί ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ώστε µεθοδεύει ολόκληρο σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του. ∆ηλαδή, δεν θα ήθελε στις επόµενες εθνικές εκλογές να αναδειχθεί εκ νέου βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Και για να το πετύχει αυτό οι πληροφορίες αναφέρουν πως ασκεί πιέσεις στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη να δεχτεί να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Το εάν εκείνος θα αποδεχθεί να κάνει τη «βρώµικη δουλειά» για να επιτευχθεί η µεθόδευση του Μεγάρου Μαξίµου µένει να αποδειχτεί στην πορεία του χρόνου. Ο ίδιος ακόµη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν σκοπεύει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια, και ας ελλοχεύει ο κίνδυνος της µη επανεκλογής του στο κοινοβούλιο εάν πολιτευτεί εκ νέου στον νοµό Χανίων και ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόµµα στις εθνικές εκλογές.

Επειδή όµως και ο Ν. Φίλης δεν είναι κανένας τυχαίος, αλλά έχει πάρει χαµπάρι ότι κάποιοι δίνουν αγώνα για να του στερήσουν τη δυνατότητα της κοινοβουλευτικής έκφρασης, γι' αυτό ακριβώς το έχει γυρίσει στο «αντάρτικο» και µε τις παρεµβάσεις του θέλει να ενδυναµώσει την αριστερή εικόνα του στον χώρο των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόµµατος.  

Πηγή: Secret