Πάνω στον Εμάνουελ Μακρόν εστιάζουν τα ξένα ΜΜΕ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Ντάβος. Αρκετοί θεωρούν πως η παρουσία του αλλά και αυτή του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι καταλυτικές στο διάστημα που θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ, ενώ αναφορικά με τη Μέρκελ τονίζουν πως είναι φανερά καταβεβλημένη από το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Από τα σχόλια των ξένων Μέσων δεν ξέφυγε και ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο.

Ο Ρίτσαρντ Έντελμαν σε άρθρο του ανέφερε πως αρκετοί ηγέτες κρατών θα προσπαθήσουν στο Ντάβος να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβαλε ριζικά τις κινήσεις, τους ρυθμούς και τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η ελπίδα. Είναι ο τύπος που ίδρυσε το δικό του κόμμα και έχει ένα πρόγραμμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για τον Τσίπρα:

«Πέραν της Γαλλίας και της Γερμανίας, άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποπειραθούν να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου του Νταβός. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, για παράδειγμα, που έρχεται για να απευθύνει ομιλία λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του.

Ή επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγους μήνες πριν από το τέλος του προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε θα απευθύνει επίσης ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει την προσοχή εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Καταλονία».