Ένταση με το «καλημέρα σας» στην Επιτροπή που εξετάζει τα θέματα της Υγείας και στην οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωγιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης καταθέτει αυτή την ώρα στην επιτροπή υπό την σκιά του σκανδάλου της υπόθεσης Νοvartis, ο φάκελος της οποία φτάνει από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή.

Η Επιτροπή ξεκίνησε την συνεδρίαση με ένταση καθώς οι εισηγητές διαμαρτύρονται τόσο για το διαδικαστικό που θα ακολουθηθεί, όσο και για το θέμα της Novartis κι αν αυτό συζητηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Μάλιστα, η κ. Χριστοφιλοπούλου παίρνοντας τον λόγο ήρθε σε αντιπαράθεση με την κ. Καββαδία καθώς η βουλευτίνα της ΔΗΣΥ, κατήγγειλε την χθεσινή διαδικασία από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο και παράνομο να έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί για το φάκελο πριν αυτός φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος και τα όσα ακούστηκαν τα πρώτα κιόλας λεπτά της Εξεταστικής:

ΛΑΠΠΑΣ: Δεν σημαίνει ότι όσα πρόσωπα κατονομάζονται στη δικογραφία είναι ένοχοι. Ξέρετε ότι η δικαιοσύνη δεν διερευνά ευθύνες πολιτικών προσώπων,

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η λάσπη είναι λάσπη

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Υπάρχει η πληροφορία ότι βουλευτές συνάδελφοι έχουν γνώση της δικογραφίας. Παραβιάζεται το Σύνταγμα