Ήδη υπάρχουν αιτήματα από Λοβέρδο και Βενιζέλο. Όσο η δικογραφία της υπόθεσης Novartis βρίσκεται στη Βουλή και γίνεται ανάγνωση των στοιχείων που περιέχει αυτή, πολλοί και κυρίως οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στην υπόθεση εστιάζουν στις μαρτυρίες που τους «δείχνουν» και τους μπλέκουν.

Οι κατηγορίες για τα πολιτικά πρόσωπα που οδήγησε τη δικαιοσύνη στο να διαβιβάσει τον φάκελο Novartis στη Βουλή, βασίζονται στις μαρτυρικές καταθέσεις των τριών πρώην στελεχών της Novartis Hellas, ωστόσο με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, ανακύπτουν προβλήματα όπως το τι θα γίνει εάν κληθούν από τη Βουλή να καταθέσουν.

Όσο η δικαιοσύνη παράλληλα θα διερευνά τη διαδρομή του χρήματος και θα αναζητούνται στοιχεία όπως καταθέσεις λογαριασμών, εμβασμάτων κ.ά., εκτιμάται ότι η Βουλή θα έχει το δικαίωμα να καλέσει τους μάρτυρες να καταθέσουν στη Βουλή.

Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό; Θα αρθεί η πολιτική προστασία που ζήτησαν; Πάντως, τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Λοβέρδος αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι ζητούν την κατάθεση των μαρτύρων στη Βουλή και μάλιστα ο κ. Λοβέρδος ζήτησε και την άρση της πολιτικής τους προστασίας.