Η Προκαταρκτική  Επιτροπή που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Novartis, μπορεί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό να αποτελεί θεσμικό μονόδρομο, ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει διάπλατα και τον δρόμο για να επιστρέψει η δικογραφία στην Δικαιοσύνη.

Είναι σαφές πια και στην κυβέρνηση, ότι οι μαρτυρίες της δικογραφίας  δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν ούτε κατηγορίες, ούτε να δώσουν διαστάσεις μέγα σκανδάλου με στόχο τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που φέροντας ως εμπλεκόμενα. Άλλωστε τα υποτιθέμενα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της αντιπολίτευσης έχουν παραγραφεί.

Το μόνο που δεν παραγράφεται είναι το μαύρο χρήμα αλλά η ύπαρξή του δεν  προκύπτει από την δικογραφία τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε και την «μαγική» φράση που τον απαλλάσσει από κάθε λάθος εκτίμηση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Όπως είπε, «δεν είμαι νομικός»  αλλά υποστήριξε ότι η μόνη αρμόδια να κρίνει ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί είναι η  επιτροπή που προτείνει. Σαφώς υπονόησε ότι η επιτροπή θα ρίξει το βάρος της στα νομικά ζητήματα όπως το θέμα της παραγραφής.  

Στ.Νοβ.