Σε κατάσταση νευρικής κρίσης φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο διάστηµα ο δήµαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καµίνης. Ενώ ατύπως προετοιµάζεται για να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής µε το Κίνηµα Αλλαγής στην Α’ Αθηνών -αν και ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει-, η δηµοτική του οµάδα συνεχίζει να φυλλορροεί, σε βαθµό που δεν έχει συµβεί στο παρελθόν µε κανέναν δήµαρχο.

Πριν από λίγες ηµέρες παραιτήθηκε από δηµοτικός σύµβουλος, επικαλούµενος φόρτο εργασίας, ο καθηγητής Θάνος Βερέµης, ο οποίος, µάλιστα, είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους στις εκλογές του 2014. Ηταν η δεύτερη παραίτηση δηµοτικού συµβούλου, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου στις αρχές του 2016, ο οποίος, µάλιστα, ήταν τότε αντιδήµαρχος.

Παράλληλα, στο διάστηµα αυτό, ο κ. Καµίνης έχει και δύο ανεξαρτητοποιήσεις προσώπων που ανήκαν στη δηµοτική παράταξη «∆ικαίωµα στην Πόλη». Την αρχή έκανε τον Μάιο του 2016 ο πολύπειρος δηµοτικός σύµβουλος Φώτης Προβατάς, που είχε χρηµατίσει πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και αντιδήµαρχος επί σειράν ετών. Επόµενη ανεξαρτητοποίηση ήταν αυτή του Φίλιππου ∆ραγούµη, τέτοια εποχή πέρυσι.

Τα φαινόµενα διάλυσης, όµως, δεν αφορούν µόνο αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις, αλλά έγιναν κάτι παραπάνω από σαφή και στην τελευταία Ολοµέλεια της ∆ηµοτικής Παράταξης Καµίνη, που έγινε στο Σεράφειο Κολυµβητήριο την περασµένη Κυριακή. Συνολικά, ήταν παρόντες περίπου εβδοµήντα δηµοτικοί και διαµερισµατικοί σύµβουλοι, καθώς και στελέχη της παράταξης, ενώ η προηγούµενη Ολοµέλεια, που είχε γίνει στο Αµφιθέατρο του 9,84, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 200 άτοµα. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το «S», ανάµεσα σε εκείνους που... έλαµψαν διά της απουσίας τους ήταν και τρεις από τους αντιδηµάρχους του κ. Καµίνη οι οποίοι είναι και ευεργετηµένοι από αυτόν µε το αξίωµα που κατέχουν. Απόντες, όµως, ήταν και σχεδόν οι... µισοί από τους 27 δηµοτικούς συµβούλους της παράταξης, µε αποτέλεσµα ο δήµαρχος Αθηναίων να γίνει έξω φρενών, κάτι που αντιλήφθηκαν οι πιο στενοί από τους συνεργάτες του.