Με σπασμωδικές κινήσεις που μαρτυρούν άγχος και αγωνία προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που εντοπίζονται στην όλη διαδικασία της υπόθεσης Novartis επιχειρείται τώρα να «δεθούν» οι κουκούλες στους προστατευόμενους μάρτυρες. Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση την απόφαση του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Παπαγεωργίου να θέσει σε καθεστώς αυξημένης προστασίας τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Με το καθεστώς αυτό οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν το ακαταδίωκτο. Κανείς δεν μπορεί να στραφεί εναντίον τους δικαστικά, ωστόσο εκ των υστέρων έρχεται η απόφαση αυτή, αφού έχουν κατατεθεί ήδη μηνύσεις από τους εμπλεκόμενους.

Να σημειωθεί ότι και σ' αυτή την περίπτωση η διαδικασία έρχεται με καθυστέρηση, καθώς ήδη ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, και αναμένεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσαν μηνύσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός στράφηκε κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, της Εισαγγελέως Διαφθοράς, ο Αβραμόπουλος κατά δύο μαρτύρων, κατά των τριών ο Γεωργιάδης, κατά ενός ο Βενιζέλος και έπεται συνέχεια.

Θα υπάρξει συνέχεια σ' αυτές τις μηνύσεις; Θα βγουν οι κουκούλες; Ακόμη παραμένει άγνωστο.