Ανοιχτό παραμένει για την αξιωματική αντιπολίτευση το θέμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis. Μπορεί χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis να επιχειρήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να μπει στο «κάδρο» και ο υπουργός της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει κλείσει το θέμα για τη ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο είχε το δικαίωμα, ακόμη και χθες, με τη συγκέντρωση 30 υπογραφών να καταθέσει πρόταση στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα αφορούσε στην εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στο σκάνδαλο Νovartis. Επέλεξε όμως να μην το κάνει και πηγές της Πειραιώς εξηγούν στα parapolitika.gr τους λόγους.

Πρώτον. Ήταν εύκολο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές, αλλά λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας η πρόταση αυτή σίγουρα δεν θα περνούσε και έτσι η ΝΔ θα έχανε το δικαίωμα να επαναφέρει το θέμα.

Επιφυλάσσεται έτσι για το μέλλον, όταν η πλειοψηφία της Βουλής δεν θα είναι υπέρ της κυβέρνησης…

Δεύτερον. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ήταν αντίθετη στις «ονομαστικές κάλπες» δεν θα μπορούσε παράλληλα να διεκδικήσει και μια ακόμη ονομαστική κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχει κλείσει για τη Νέα Δημοκρατία. Θα υπάρξει και συνέχεια. Για τη ΝΔ δεν υπάρχουν «προστατευόμενοι υπουργοί», κάτι που κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση του υπουργού της.