Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα κυβερνητικά στελέχη που σπαταλούν δημόσιο χρήμα ακόμα και για το ενοίκιο του σπιτιού τους, διαδέχονται η μία την άλλη, φωτεινές εξαιρέσεις επιμένουν να στέλνουν μήνυμα ότι συνεχίζει να υπάρχει αξιοπρέπεια στο πολιτικό μας σύστημα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τέως Έλληνας Επίτροπος στην Ε.Ε. και προταθείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας: Κατά την πολύμηνη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, επί της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παπαδήμου, αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε υπουργικό μισθό (!) και ταξίδευε μόνο τουριστική θέση. Ο ίδιος, όπως και άλλοι που προχώρησαν σε αντίστοιχες κινήσεις, ουδέποτε δημοσιοποίησε την πράξη του αυτή, διότι όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Κορίνθιο πολιτικό αντιλαμβάνεται πως σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα επρόκειτο για μια αυτονόητη πράξη.


Στον αντίποδα, βέβαια, σαν χάρτινος πύργος καταρρέει μέρα με τη μέρα το κυβερνητικό αφήγημα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς. Έτσι την ώρα που το ζεύγος -πρώην πια- Υπουργών Παπαδημητρίου & Αντωνοπούλου διέθετε αστρονομικό για την εποχή εισόδημα (με βάση το πόθεν έσχες), αιτούνταν και λάμβανε 1.000 ευρώ το μήνα ως επιδότηση ενοικίου, ενώ ο κ.Παπαδημητρίου έκανε αιτήσεις για να λαμβάνει ακόμα και ημερήσια αποζημίωση για ποσά των 20 ευρώ, όπως ενδεικτικά επειδή παρέστη και μίλησε τον περασμένο Μάρτη σε οικονομικό φόρουμ. Τρεις ακόμα υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει την επιδότηση ενοικίου.


Τώρα, κάντε τις συγκρίσεις…