Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα την ελιά, αλλά και μια σειρά δράσεων ανά την Ελλάδα έχει συζητηθεί η ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα που παρουσιάζουν οι Οργανώσεις του Επαρχιακού, πράγμα που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο υπεύθυνος, Θάνος Κολοβός.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, με δεκάδες άρθρα σε ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος.

Πέρα από την επικοινωνία, το πάνελ των ομιλητών αποτελούσε από μόνο του εγγύηση επιτυχίας, με τη συμβολή του πρώην Υφυπουργού Υγείας και Αντιπροέδρου του ΠΕΜΕΤΕ Δρ. Γεωργίου Κωνσταντόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου- Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Ζωγράφου και του γεωπόνου κ. Μιχάλη Γούδα.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενδυνάμωσης των περιφερειακών οργανώσεων και έρχεται σαν συνέχεια εκδηλώσεων τοπικού ενδιαφέροντος από περιφερειακή οργάνωση υπό την αιγίδα της Αθήνας, ακολουθώντας αντίστοιχες ημερίδες στο Ρέθυμνο, τη Μυτιλήνη, την Κατερίνη, τα Τρίκαλα και την Τρίπολη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εκδήλωση ήταν υποδειγματική, καθώς στόχευε στην ενημέρωση του κοινού με δεδομένα για την παραγωγή και τις δυνατότητες της ελιάς ως προϊόντος, καθώς και την ανάδειξή της ως ατμομηχανής παραγωγικότητας, παράγοντα δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και στοιχείου που ενώνει τους Έλληλες στο πέρασμα των χρόνων. Οι παρεμβάσεις του κοινού, ακόμα και η καταγγελτική προς την Κυβέρνηση που έγινε από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΟΝΝΕΔ Χρήστο Καπελλάρη, ήταν νηφάλιες και εποικοδομητικές, πράγμα που σημειώθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Η επιτυχία της εκδήλωσης πιστώνεται στην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, Νικολίνα Μαρίνου, η οποία οργάνωσε και συντόνισε το εγχείρημα υπεύθυνα και επαγγελματικά, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που της δείχνει η κεντρική διοίκηση.