Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η συμβολική διανομή πάνινων επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών από την ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοβουλία της προέδρου Νικολίνας Μαρίνου.

Η περιβαλλοντική δράση της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και ως στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος από τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Μία επαναχρησιμοποιούμενη πάνινη τσάντα που χρησιμοποιείται συστηματικά 1 φορά κάθε εβδομάδα μπορεί να αντικαταστήσει 100 πλαστικές σακούλες τον χρόνο. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας διανεμήθηκαν από την ΟΝΝΕΔ 1000 πάνινες τσάντες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 500 δισεκατομμύρια με 1 τρισεκατομμύριο σακούλες χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο ετησίως και προκαλούν μόλυνση για περισσότερο από 450 χρόνια μέχρι να αποσυντεθούν πλήρως.

Υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 250 με 350 σακούλες, ανά άτομο, τον χρόνο.

Για το 2017, στην Ελλάδα αντιστοιχεί η μεγαλύτερη χρήση πλαστικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 400 σακούλες κατά κεφαλήν ανά έτος.

Η πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες μεταφοράς.

Μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα που χρησιμοποιείται συστηματικά 1 φορά κάθε εβδομάδα μπορεί να αντικαταστήσει 100 πλαστικές σακούλες τον χρόνο.

Οι πάνινες τσάντες μεταφοράς της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. θα μοιραστούν από τα επιμέρους τοπικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στο Νομό και με συμβολική διανομή έξω από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου.