Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει σήμερα ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.  

Το Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι έξι (Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης), αναμένεται να αποφασίσει για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τη συγκρότηση του νέου φορέα, όπως την Κεντρική Επιτροπή και την Εκτελεστική Πολιτική Γραμματεία, αν θα είναι και αυτά διορισμένα, όπως οι σύνεδροι ή εκλεγμένα κατά το ήμισυ.  

Στη συνεδρίαση του οργάνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει στο μεταβατικό στάδιο η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων. Η πρόταση αυτή εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής λαμβάνει υπόψη τόσο τον κάθε σύνεδρο ξεχωριστά όσο και τα κόμματα και τις κινήσεις που συνυπάρχουν στον φορέα.