Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την παραβατικότητα και αυτό δίνει την εντύπωση της ανοχής της στην ανομία. Τόσο με τα περιστατικά του «Ρουβίκωνα» όσο και με το επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη. Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση είναι να διακόψει το πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι στη διαχείριση κρίσεων… δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία και με το σθένος που επιβάλλεται. Όσο ο Ιβάν ξεκουράζεται στο Ροστόφ της Ρωσίας, η κυβέρνηση αφήνεται και παρασύρει όλο το πολιτικό σύστημα σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με αποτέλεσμα όλοι να είναι εναντίον όλων, με κύριο ωστόσο διακύβευμα… σε ποιον ανήκει ο Ιβάν.

Δεν είναι δικός μας, λέει η κυβέρνηση. Ούτε και δικός μας, λέει η Νέα Δημοκρατία, ε… καμπόσο, όσο πατάει η γάτα, είναι δικός μας λένε οι ΑΝΕΛ. 

Η «ομηρία» ωστόσο του Μαξίμου από τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει, να αποκηρύξει ή να αποποιηθεί. Ο πάλαι ποτέ «λαγός» της κυβέρνησης, όπως είχε ομολογήσει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, έγινε η «ρώσικη αρκούδα» που πυροβόλησε τα πόδια της. Ο Ιβάν διαπίστωσε ότι το Μαξίμου δεν έχει την ικανότητα να τηρήσει το deal και λόγω «πολιτικού αυτοφώρου» αυτήν τη φορά και προκειμένου ο ίδιος ο επιχειρηματίας να δώσει εξηγήσεις, εξαφανίζεται από το «πλάνο» δραπετεύοντας στη Ρωσία.