Επί τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να ελέγξει τα media, εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλι που θα είχαν την ταυτότητα των φιλοκυβερνητικών εντύπων ή «φωνών» της χώρας. Ο Πάνος Καμμένος είχε αναλάβει ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας, μέσω των κουμπαριών και μέσω αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων και μεθόδων, όπως ο κ. Καλογρίτσας ή όπως ο «λαγός» των τηλεοπτικών αδειών κ. Ιβάν Σαββίδης. Ήταν η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να μάθει ο Αλέξης Τσίπρας να γράφει και με το δεξί.

Προφανώς έμαθε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ωστόσο ότι την ευθύνη ωστόσο στο θέμα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, που δεν είχαν την επιτυχία που ανέμεναν στο Μαξίμου, τη φέρει και ο Νίκος Παππάς.

Η ανάγκη να υπάρχουν φιλικές σχέσεις της εκάστοτε εξουσίας με τους επιχειρηματίες δεν είναι μόνο γνώρισμα της σημερινής κυβέρνησης.

Αυτό όμως που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι το άδειασμα, όχι μόνο στον κυβερνητικό της εταίρο, αλλά και στους επιχειρηματίες που όταν «βόλεψε» εμφανίζονταν αγκαζέ και αγαπημένοι και τώρα που άναψε το φυτίλι τους αποκηρύσσει.

Δεν τους χρειάζεται, ούτε τους δεξιούς εταίρους ούτε τους «επενδυτές» για τους οποίους οι Αμερικανοί αναρωτιούνται πού έχουν βρει τα χρήματα για να επενδύσουν στη χώρα.