Εδώ και καιρό σάς έχουµε πληροφορήσει ότι στη Νέα ∆ηµοκρατία προετοιµάζονται κανονικά και µε τον... νόµο για κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική προεκλογική στόχευση της Πειραιώς είναι να συσπειρώσει από τη µια το σύνολο των δυνάµεων της «γαλάζιας» παράταξης και από την άλλη να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές όπου ακόµη καταγράφει αξιοσηµείωτα ποσοστά, αυξάνοντας παράλληλα τα αντίστοιχα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Όπως γράφει το Secret, ενδεικτικές είναι οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τους νοµούς που επισκέπτεται στον τελευταίο κύκλο των περιοδειών του ανά την περιφέρεια, οι οποίες εκπέµπουν σαφή εκλογικά µηνύµατα.

Εχουµε και λέµε, λοιπόν: Πέλλα, Πιερία, Μεσσηνία, αλλά και Εβρος σε ένα δεύτερο επίπεδο, είναι τα παραδοσιακά δεξιά προπύργια στα οποία βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης το προηγούµενο διάστηµα µε φόντο το «Μακεδονικό», σε µια προσπάθεια να ενισχύσει, εκτός των άλλων, και το πατριωτικό του προφίλ. Στον αντίποδα, οι επισκέψεις σε Εύβοια, Ρόδο-Σύµη, Ηλεία και τώρα Μεσολόγγι εντάσσονται στη δεύτερη κατηγορία...