Άκρως θετικά κρίνονται τα πρώτα δείγματα γραφής του 27χρονου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα του χώρου. 

Η παρθενική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή απέσπασε το έντονο χειροκρότημα των μελών του οργάνου, αλλά και πολλά θετικά σχόλια, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι παρέμεινε στην αίθουσα καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρακολουθούσε προσεκτικά, κρατώντας παράλληλα συνεχώς σημειώσεις.

Ενδεικτική του κλίματος τα όσα ανέφερε στέλεχος του νέου φορέα. «Έχω την εντύπωση ότι στο πρόσωπο του Μανώλη Χριστουδουλάκη είναι πολύ πιθανό να βρήκαμε λίρα εκατό».

Το ίδιο έπραξε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ Δημάρχων της Παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που διήρκησε αρκετές ώρες, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παρακολουθούσε με προσήλωση όλες τις παρεμβάσεις των αιρετών, κρατώντας σημειώσεις.

Μετά τη συνεδρίαση, απέσπασε τα θετικά σχόλια των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι ιδιαίτερα αυστηροί στις κρίσεις τους.