Σειρά επαφών µε «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη έχει ξεκινήσει ο νέος επικεφαλής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας. Πριν και πέρα από όλα, οι συναντήσεις αυτές έχουν καθαρά χαρακτήρα... γνωριµίας, καθώς ο διάδοχος του Μιχάλη Μπεκίρη -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κάθε άλλο παρά άµεση επαφή είχε µε το στελεχιακό δυναµικό του κόµµατος, όλων των βαθµίδων. Βλέπετε, οι αρµοδιότητές του στο πλευρό του προέδρου της Ν.∆. είχαν µέχρι πρότινος καθαρά συµβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς ήταν µεταξύ των προσώπων που διαδραµάτιζαν το προηγούµενο διάστηµα καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση του οικονοµικού προγράµµατος και στη διαµόρφωση της αντίστοιχης ρητορικής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει πλούσιο κοµµατικό βιογραφικό, οι πρώτες του ενέργειες καταδεικνύουν, αν µη τι άλλο, θεσµικό σεβασµό στην ιστορία της παράταξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πρώτα του τετ-α-τετ ήταν µε τον πρώην πρόεδρο της Ν.∆. Βαγγέλη Μεϊµαράκη, τον οποίο και επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προθέσεις και το προφίλ του. Ακολούθως, είδε έναν ακόµη πολύπειρο κοινοβουλευτικό του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος βεβαίως για τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νικήτα Κακλαµάνη, µε τον οποίο είχαν µακρά συζήτηση επί παντός επιστητού. Οπως συνοµολογούν οι βουλευτές της Ν.∆. που έχουν συναντηθεί µέχρι στιγµής µε τον νέο διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, τους έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι σηµειώνει συνεχώς σε µπλοκάκι στη διάρκεια της κουβέντας, δείχνοντας έτσι ότι ακούει µε προσοχή τις θέσεις και τις παρατηρήσεις τους, αλλά και η επιλογή του να συνοµιλεί µαζί τους στις δύο πολυθρόνες που βρίσκονται µπροστά από το γραφείο του, ώστε η συζήτηση να διεξάγεται επί ίσοις όροις ακόµη και σε επίπεδο... τύπων.

Πάντως, επειδή στη Ν.∆. δεν ησυχάζουν µε τίποτα, δεν λείπουν και οι µουρµούρες για τη... µαρκίζα των συναντήσεων Πέτσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι βουλευτές εξέφρασαν παράπονα επειδή ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε για τον έναν ή τον άλλον λόγο να δει πρώτα κάποιους συναδέλφους τους που οι ίδιοι θεωρούν εσωκοµµατικούς ανταγωνιστές. Πάρτε για παράδειγµα την περίπτωση της Αννας Ασηµακοπούλου, που είδε τις προάλλες τον Στέλιο Πέτσα και θα ήταν καλό να κάνει κανένα ευχέλαιο, για να µην την πιάσουν τα... κουτσοµπολιά και οι κατάρες.  

Πηγή: Secret