Βαρύ ήταν το κλίμα εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους της Λήμνου. Ο πρωθυπουργός κυκλοφόρησε στο άδειο, εξαιτίας της επίσκεψής του, νησί και προσπάθησε να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι της Λήμνου εξέφρασαν στον πρωθυπουργό τα παράπονά τους ενώ εκείνος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ γενικόλογων και εν γένει προσβλητικών απαντήσεων που μάλλον… εκνεύριζαν παρά ικανοποιούσαν τους νησιώτες.

«Μας ταράξατε στη φορολογία» είπε στον Αλέξη Τσίπρα ένας ψαράς ενώ άλλοι επεσήμαναν «να κοιτάξετε τους παράκτιους ψαράδες με το πετρέλαιο τελειώσαμε». Ο «λαλίστατος» πρωθυπουργός απάντησε: «Θα το δούμε…»

Στη συνέχεια, μία ηλικιωμένη του αποκρίθηκε όλο παράπονο: «Μου έκοψες τη σύνταξη» με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Τι να σου κάνω μωρέ;».

Το κρεσέντο της πρωθυπουργικής αγένειας κορυφώθηκε στη συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με έμπορο του Νησιού:

«Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”», είπε ο παραπονεμένος επαγγελματίας, αναφερόμενος στη μείωση του τζίρου κατά 40%.

«Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός.

«Είμαστε ίδια με Σαντορίνη, με Ερμού, με Μύκονο» συνέχισε ο επιχειρηματίας.

«Αμα κυκλοφοράνε μόνο γυναίκες να έρθω εγώ να κάτσω!» του απάντησε σε μια προσπάθεια να κάνει... χιούμορ ο Τσίπρας. «Ελα μην παραπονιέσαι ρε» είπε προς τον έμπορο.

Την ίδια στιγμή, μέσα από το μαγαζί ακούστηκε μια γυναικεία φωνή: «Επαναφορά στο 17% άμεσα, άμεσα!» είπε στον πρωθυπουργό. «Και στο 13% καλά είναι» συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Άλλος έχει το όνομα, άλλος τη… χάρη!

«Γκαντέμη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ένας ηλικιωμένος καθώς, όπως σημείωσε, δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ στο μαγαζί του την ημέρα της επίσκεψης, επιβεβαιώνοντας ότι μάλλον άλλη οικογένεια είχε το όνομα και άλλη τη… χάρη.

Στην ίδια συζήτηση, ο 87χρονος παραπονέθηκε πως του έχει κοπεί το σήμα του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, με τον πρωθυπουργό να απαντά «Τι, του Καρατζαφέρη;» και να συμπληρώνει: «Πες τα μου όλα, τώρα που με βρήκες» και τον ηλικιωμένο να εκνευρίζεται από την απάντησή του.

Παράπονα για ΦΠΑ, στρατιωτικούς και… γραβάτα!

Ο πρωθυπουργός πλησίασε ένα ζευγάρι κι εκείνο του ζήτησε να «κάνει κάτι και για τον ΦΠΑ» ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε ήρωες εδώ, ακρίτες». Την ίδια ώρα, ένας άλλος άντρας αποκρίθηκε: «Τα παλικάρια να βγουν από τη φυλακή», αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ανδριανούπολη.

«Ε, αφού το λες εσύ, το… πιστεύουμε!»

Τέλος, μία γυναίκα ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Θα μας πεις να σφίξουμε το ζωνάρι κι άλλο, ε;» ενώ εκείνος, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, αποκρίθηκε: «Όχι άλλο το ζωνάρι, μόνο τα δόντια τώρα, η ουρά μας έμεινε».

«Ε, αφού το λες εσύ το... πιστεύουμε!» απάντησε γελώντας η γυναίκα.