Στο Σύνταγμα θα κατευθυνθεί το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας για να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και μετά στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20:30 στο Προεδρικό Μέγαρο θα υπάρξει δεξίωση προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους με 100 μόλις προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους. «Παρών» στην εκδήλωση θα δώσει η πολιτειακή ηγεσία του τόπου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι υπουργοί.

Από τις… συζύγους θα συμμετέχουν η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνη, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι αλλά και η σύζυγος του Νίκου Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου.

Το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο θα περιλαμβάνει ψαρικά ενώ θα υπάρχει και χορωδία. Εκτός από πολιτικούς στο γεύμα θα παρακαθίσουν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Στις 10:10 το πρωί της επομένης, ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ενώ στις 11:30 αναμένεται να επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο για να καταθέσει ο Πρίγκιπας Κάρολος στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Μετά θα επισκεφθεί το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ό,τι αφορά τη δούκισσα της Κορνουάλης, θα επισκεφθεί στις 12:30 την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Παρασκευή στην Κρήτη

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Καμίλα Πάρκερ θα πετάξουν για Κρήτη την Παρασκευή προκειμένου να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Μάλιστα, αφού περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Καμίλλα περίπου στις 13:45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14:30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Σημειώνεται ότι, πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών, με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.