Οι κάλπες για τις δηµοτικές εκλογές µπορεί να απέχουν πάνω από έναν χρόνο, αλλά, όπως φαίνεται, στην Κουµουνδούρου υπάρχει πρόθεση να κλείσουν τα εύκολα µέτωπα των υποψηφιοτήτων και να αποφύγουν την ατελείωτη ονοµατολογία και την εσωστρέφεια σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να µείνουν για το τέλος τα «δύσκολα σταυρόλεξα» των µεγάλων αστικών κέντρων, τα οποία είναι εκείνα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και διαµορφώνουν την άποψη της κοινής γνώµης.

Τον δρόµο του γρήγορου κλεισίµατος των υποψηφιοτήτων έχουν επιλέξει από τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Λάρισας, µε τα ονόµατα που θα ριχτούν στη µάχη των εκλογών να είναι στην πλειονότητά τους γνωστά. Στον ∆ήµο Λαρισαίων η στήριξη στον νυν δήµαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, θεωρείται, σύµφωνα µε τους περισσότερους, δεδοµένη, ειδικά από τη στιγµή που δεν προχώρησε η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στον ∆ήµο Τυρνάβου έχει ξεχωρίσει το όνοµα του Παναγιώτη Σαρχώση και στον ∆ήµο Τεµπών ο νυν δήµαρχος, Κώστας Κολλάτος, θα πάρει εκ νέου το χρίσµα της Κουµουνδούρου.

Το ίδιο ισχύει και για τον ∆ήµο Αγιάς, όπου θα υποστηριχθεί στις εκλογές του 2019 ο νυν δήµαρχος Αντώνης Γκουντάρας (φωτ. κέντρο). Στόχος όλων είναι η επανεκλογή απέναντι στους συνδυασµούς της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση σε δύο άλλους δήµους της περιοχής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει νέους συνδυασµούς µε στόχο να χτυπήσει την πρωτιά.

Στον ∆ήµο Κιλελέρ, η υποψηφιότητα του επιχειρηµατία Νίκου Μπρέτα εµφανίζει µία δυναµική την οποία σκοπεύει να εκµεταλλευθεί η Κουµουνδούρου και καταβάλλονται προσπάθειες να ανακοινώσει επισήµως την υποψηφιότητά του, το συντοµότερο δυνατόν.

Αντίστοιχα, στον ∆ήµο Φαρσάλων, το προβάδισµα για το χρίσµα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο Βαγγέλης ∆ηµητρακόπουλος, έχοντας τη δυναµική του πρώην βουλευτή µε θητεία στην αυτοδιοίκηση. Ο µόνος δήµος στον οποίο δεν έχει ξεχωρίσει ακόµα ένα πρόσωπο για το επίσηµο κοµµατικό χρίσµα είναι ο ∆ήµος Ελασσόνας, όπου τα πράγµατα φαίνονται ακόµη ανοιχτά και γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο.