Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως τελείωσε, επεισοδιακά, αιχμηρά, με κατηγορίες, μπηχτές, καρφιά κ.λπ. ένθεν κακείθεν, μεταξύ «προεδρικών» και «Ομπρέλας», ενόψει του 2ου γύρου, της εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, στις 15/5. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαλαρώνουν.

Τι κι αν δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές ακόμη; Τι κι αν στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τους υποψήφιους βουλευτές; Μαθαίνω ότι πολλοί ζεσταίνουν τις μηχανές. Ειδικά μάλιστα στις, ελάχιστες, περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος το 2019, όπως η Δυτική Αθήνα.

Εκεί όπου θα δώσουν τη μάχη του σταυρού παλιοί, αλλά και «νέες αφίξεις», όπως οι κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Οι οποίες προστίθενται στους Βίτσα, Καφαντάρη, Κουρουμπλή και Παπαχριστόπουλο, ενώ ερώτημα παραμένει τι θα κάνει τελικά ο Γ. Δραγασάκης, για τον οποίο ακούγεται ότι θα είναι ο επικεφαλής του Επικρατείας. Που σημαίνει ότι θα υπάρχουν έξι με επτά βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερις θέσεις, αν επαναληφθεί το ίδιο ποσοστό (38,6%). Προβλέπω σκληρό ροκ με... συντροφικότητα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/4