Το βιβλίο του εκ λάθους «αειμνήστου» καθηγητή Οικονομικών Δημήτρη Μπουραντά παρουσιάζει την επόμενη Πέμπτη, 24 Μαϊου, το απόγευμα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο καθ΄ όλα αξιόλογος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πανεπιστημιακός, είχε πέσει θύμα παραδρομής τον Μάιο του 2013 όταν γράφτηκε πως είχε αποβιώσει και μάλιστα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος (σσ μεταξύ αυτών και ο Β. Βενιζέλος) είχαν αποστείλει συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στους οικείους του.

Τελικώς είχε αποδειχθεί πως τον μάταιο τούτο κόσμο είχε εγκαταλείψει ο πρώην νομάρχης Ευβοίας Θανάσης Μπουραντάς με αποτέλεσμα το συμβάν να εξελιχθεί σε ιλαροτραγωδία.

Τα χρόνια πέρασαν , το περιστατικό ξεχάστηκε και ο εν ζωή καθηγητής αποφάσισε να εκδώσει πόνημα για την «Ηγεσία και τους ηγέτες» με σαφή πολιτικό προσανατολισμό.

Εκτός των άλλων είναι επικεφαλής κόμματος με την επωνυμία «Κοινωνία Αξιών» το οποίο στις εκλογές του 2015 μετρήθηκε στο 0,25% περίπου.

Κατά καιρούς η «Κοινωνία των Αξιών» επιχείρησε να συνεργαστεί με πρόσωπα και φορείς, όπως τον Γ. Ραγκούση ή τον επίσης Παπανδρεϊκό Ηλία Μόσιαλο. Οι ζυμώσεις ωστόσο δεν κατέληξαν πουθενά.

Παρά ταύτα το περιεχόμενο αυτών όπως και το ιδεολογικό στίγμα (σς κοινωνικός φιλελευθερισμός ή κάπως έτσι) θεωρήθηκαν κεφάλαια πολιτικής παρακαταθήκης ικανά να προσδιορίσουν τις εξελίξεις, γι΄ αυτό και αποτυπώθηκαν στο χαρτί…