Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απέφυγε επιμόνως χθες να επαναλάβει κατά τις τοποθετήσεις του στη Βουλή ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 , το έκανε όμως από το πρωθυπουργικό έδρανο με μια ατάκα που δεν καταγράφηκε ούτε καν στα πρακτικά.

Όλα έγιναν όταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι ακριβώς πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε ξανά προαπαιτούμενα, δηλαδή το ασφαλιστικό-λαιμητόμο του κ. Κατρούγκαλου, το υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας για ενενήντα εννιά χρόνια, ναι, αυτό το οποίο διαφημίζετε τώρα στο ολιστικό σας σχέδιο, με λίγα λόγια το «μνημόνιο plus» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. "Κι επειδή ο ψεύτης ντροπή δεν έχει ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε για άλλη μια φορά ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα. Μόνο μία συνάδελφός σας, η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, είχε τότε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί. Όλοι οι άλλοι ψηφίσατε για να κάτσετε στις καρέκλες σας. Το τι ακολούθησε, το ξέρουμε" είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σημείο εκείνο οι βουλευτές της Ν.Δ χειροκρότησαν θερμά ενώ όπως καταγράφεται στα πρακτικά κατεγράφη έντονος θόρυβος από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. "Σας ενοχλούν οι υπενθυμίσεις αυτής της ιστορικής αλήθειας. Έτσι δεν είναι; Δεν σας αρέσουν αυτά. Θα τα ξανακούσετε πολλές φορές μέχρι τις εκλογές" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας το σχόλιο του Πρωθυπουργού: "Προφανώς. Αφού έχουμε ακόμα έναν χρόνο". Το σχόλιο ήταν τόσο χαμηλόφωνο και κοφτό που το άκουσαν μόνο όσοι κάθονταν δίπλα στον πρωθυπουργό, οι γαλάζιοι βουλευτές των μπροστινών εδράνων αλλά και λίγοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες οι οποίοι βρίσκονταν στα θεωρεία των δημοσιογράφων.