«Δίνουν το όνομα χωρίς να έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, οι οποίες ωστόσο έχουν βαλτώσει. Την ίδια ώρα ακόμη και στο «και ένα» η αντιπολίτευση ζητά επίσημη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν φρόντισε να εμφανίσει ένα καλό διαπραγματευτικό προφίλ έχοντας συστήσει προηγουμένως ένα εθνικό μέτωπο απέναντι στα Σκόπια.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπου και τα Σκοπιανά μέσα έχουν «αναλάβει» την ενημέρωση της αντιπολίτευσης ακόμη και στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που όχι μόνο ο πρωθυπουργός είναι σε αναμονή του τηλεφωνήματος Ζάεφ, αλλά κυρίως επειδή οι εξελίξεις έχουν… βαλτώσει και τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Ελλάδα αναμένουν να «χαρτογραφήσουν» την ανταπόκριση των συλλαλητηρίων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν.  

Δεν είναι μόνο ο δρόμος της ρήξης με την αντιπολίτευση που επέλεξε το Μαξίμου, είναι και η επιλογή να έρθει σε ρήξη και με τις ομογενειακές οργανώσεις. Εν όψει εκλογών δεν αποτελεί καλή εξέλιξη.