Φούντωσαν αυτές τις ηµέρες οι παρασκηνιακές συζητήσεις στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήµ της Θεσσαλονίκης. Βλέπετε, η δηµόσια στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Μπουτάρη έλυσε έναν σηµαντικό γρίφο ενόψει των δηµοτικών εκλογών, αναδεικνύοντας τον βασικό αντίπαλο που θα έχει τον Οκτώβριο του 2019 στον κεντρικό δήµο ο εκλεκτός της Ν.∆.

Μένει τώρα και η Ν.∆. να καταλήξει στον δικό της υποψήφιο. Σύµφωνα µε όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά αυτήν την περίοδο για έξι πρόσωπα, που το καθένα απεικονίζει και ένα στυλ υποψηφιότητας. Το ένα θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αυτοδιοικητικό µοντέλο και περιλαµβάνει τρεις υποψηφίους.

Τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία» του Μπουτάρη και από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τον ∆ηµήτρη Κούβελα, που είναι σήµερα δηµοτικός σύµβουλος µε τον συνδυασµό του Σταύρου Καλαφάτη και ως γνωστόν δηλώνει «παρών» στη µάχη του δήµου.

Το τρίτο πρόσωπο είναι ένα άλλο αυτοδιοικητικό στέλεχος (ακούγονται δύο ονόµατα), που έχει διατελέσει δήµαρχος περιφερειακού δήµου και θα µπορούσε να µεταγραφεί στον κεντρικό δήµο. Τέταρτο πρόσωπο; Ενας επιχειρηµατίας, όπως ο Θανάσης Σαββάκης, που είναι φίλος του προέδρου της Ν.∆. και είναι σήµερα πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Πέµπτο πρόσωπο, που επίσης ακούγεται, είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Πάρις Μπίλιας, που θεωρείται τεχνοκράτης, «µητσοτακικός» και γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα της πόλης. Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι και η πιο κοµµατική υποψηφιότητα δεν έχει ακόµη καεί, υπονοώντας τον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος δικαιούται µιας δεύτερης ευκαιρίας.