Το Σάββατο έγινε για 14η φορά το Athens Pride. Η φετινή εκδήλωση είχε τίτλο «Παρούσα» και οι παρουσίες από τα μεγάλα κόμματα ήταν αρκετές.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο Τζανακόπουλος φόρεσε το μωβ του μπλουζάκι και χαιρέτισε στην εκδήλωση. Την τιμητική του είχαν, όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα», οι πιο δικαιωματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία, και ο Γιάννης Μπουρνούς. Ακόμη παρευρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

«Παρών» από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσαν οι Κωνσταντίνος Ζούλας, Λευτέρης Αυγενάκης, Φωτεινή Πιπιλή, Σοφία Ζαχαράκη, Κύρα Κάπη και Ευτύχης Βαρδουλάκης. Επίσης, εκεί βρέθηκε ο Γιώργος Σταμάτης που έχει επιβαρυνθεί με τον τομέα δικαιωμάτων στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, στον χώρο της κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν τα περίπτερά τους δίπλα – δίπλα. Από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε ο Παύλος Χρηστίδης ενώ από το Ποτάμι η Άννα Λιδάκη και ο Γιώργος Δημακόπουλος.