Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από χθες έχει μπει στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων. Στην Πειραιώς σχολιάζεται έντονα η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τις πρωτοβουλίες του που πρέπει ή όχι να αναλάβει απέναντι σε ένα εθνικό ζήτημα.

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, έδειξε ότι οι προθέσεις του κ. Παυλόπουλου είναι να παραμείνει πιστός σε όσα προτάσσουν και επιβάλλουν οι συνταγματικές του αρμοδιότητες, ακόμη κι όταν ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως συνταγματολόγο.

Λίγο αργότερα ήρθε στη δημοσιότητα και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκάθαρα έβαλε στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για σύμπραξη με τον Αλέξη Τσίπρα.  

Αξίζει πάντως να θυμίσουμε ότι το 2015 ο Προκόπης Παυλόπουλος, μπροστά στον κίνδυνο του grexit είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα δραστήριος χωρίς να «νοιώθει» εγκλωβισμένος στις συνταγματικές του αρμοδιότητες και μάλιστα είχε δηλώσει : «Δεν θα ανεχθώ να είμαι πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ».