Η έξοδος από τα μνημόνια με… νέα μνημόνια, είχε και δανεική γραβάτα για τον Αλέξη Τσίπρα, που πολύ μας απασχόλησε γιατί όλοι έκαναν σενάρια σε ποιον ανήκει η γραβάτα. Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Η γραβάτα ήταν του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Η εφημερίδα Αυγή, φρόντισε να μας δώσει απαντήσεις, τουλάχιστον για την γραβάτα του Τσίπρα για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, αφού η  πρώτη εκτίμηση ήταν πως ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε στην τελετή στο Ζάππειο, την γραβάτα που του είχε δώσει στις Πρέσπες, λίγες μέρες πριν, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Η εφημερίδα του Σύριζα δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαλέγουν… γραβάτες στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.  

Τουλάχιστον οκτώ γραβάτες είναι απλωμένες σε ένα τραπέζι μπροστά τους και όλα δείχνουν οτι ο ιδιοκτήτης των γραβατών είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να πιάνει την… τυχερή, αυτή που τελικά φόρεσε ο κ. Τσίπρας. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές: γκρι, πετρόλ, μια πιο καφετιά, αλλά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε την κόκκινη. Οχι τυχαία προφανώς.