Το κλίμα αστάθειας, η ρητορική που δεν βγαίνει και τα πείσματα του κυβερνητικού εταίρου, οδήγησαν σε μια ακόμη κίνηση επικοινωνιακής στρατηγικής τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει βάλει πια στόχο να αλλάξει την πολιτική του ταυτότητα και γραμμή, παρουσιάζοντας τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ, ως την πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να βάλει στην επικοινωνιακή τακτική του τις διαχωριστικές γραμμές σε θέματα οικονομίας και σε εθνικά θέματα, αλλά και στην πολιτική του ταυτότητα την οποία θα θέλει να «ξεπλύνει» πια από τον εναγκαλισμό του με τον Πάνο Καμμένο, συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για ακροδεξιά ρητορική.

Ο Τσίπρας προσπαθεί να εμφανιστεί ως η νέα κεντροαριστερά, αλλά ο νέος πολιτικός προσανατολισμός του σκοντάφτει στην συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, στοιχείο που ωστόσο αποδυναμώνει την εικόνα του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς πια όχι μόνο δεν μπορεί να ελέγξει τα της συγκυβέρνησής του, αλλά κυρίως τις κοινωνικές αντιδράσεις που γιγαντώνονται.

Τα μπρος-πίσω του κυβερνητικού εταίρου, αναμενόμενα και πολύ βολικά ωστόσο για τον Αλέξη Τσίπρα αυτή τη στιγμή που θέλει να απαλλαγεί από το ακροδεξιό του στήριγμα, δίνουν και την αφορμή να οδηγηθεί η συγκυβέρνηση σε μια οριστική ρήξη.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ξεκάθαρα χθες το νέο αφήγημα που θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές και δεν είναι άλλο από τις διαχωριστικές γραμμές και την ακραία πόλωση που θα επιδιώξει, ώστε μέσα από την ρητορική των ρήξεων να πετύχει την συσπείρωση της παράταξής του.