Την ιδέα του να ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία όλης της χώρας στις 09:00 το πρωί, αντί για 08:15 που ξεκινούν σήμερα, μοιράστηκε με το κοινό ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο» χωρίς, όμως, να διευκρινίσει που βρίσκεται η δυσκολία για έναν υπουργό Παιδείας να αλλάξει το ωράριο στα σχολεία. 

Το πρόβλημα, όμως, με το οποίο δεν ασχολήθηκε είναι ότι πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνονται προς τις δουλειές τους, στις 09:00 ακριβώς. Η αλλαγή του ωραρίου των μαθητών θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις οικογένειές τους.

Ο ίδιος αρκέστηκε να επισημάνει πως οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο από τις 07:30 αλλά τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09:00 και, όπως είναι φυσικό, θα ολοκληρώνονται αργότερα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερες ώρες δάσκαλοι και καθηγητές ενώ θα υπάρχουν και μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο στις 07:30 το πρωί και θα φεύγουν μετά τις 15:00.