Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μιλάει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απέχει και δεν παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Η απουσία του από τη δημοσιότητα δεν σημαίνει ότι έχει αράξει στις παραλίες. Αντιθέτως, συνεργάτης μου τον εντόπισε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό στέκι των Συριζαίων στο Παγκράτι, σε μια συνάντηση η οποία μάλλον έχει το νόημά της.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο υπουργός Οικονομικών κατέφθασε αργά το απόγευμα, εμφανώς προβληματισμένος. Κάθισε παράμερα, μακριά από όλους τους θαμώνες εκείνης της ώρας και σε τραπέζι όπου τον περίμενε στενός συνεργάτης (από τους αφανείς, όχι τους γνωστούς) του Πρωθυπουργού. Συνομίλησαν επί αρκετή ώρα και όσο διαρκούσε η συζήτηση ο κ. Τσακαλώτος είτε κρατούσε το κεφάλι του είτε χειρονομούσε σαν να ήθελε να εξηγήσει κάτι. Να ήταν το θέμα της συζήτησης ο ανασχηματισμός; Να ήταν ο χρόνος των εκλογών; Να ήταν οι διαθέσεις και τα σχέδια του ίδιου του υπουργού; Πάντως η πηγή μου τον είδε να αποχωρεί (τουλάχιστον...) όσο προβληματισμένος ήταν και όταν πήγε.

Και φυσικά ο Ευκλείδης είναι προβληματισμένος, αφού είδε τα ελληνικά επιτόκια να έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα, λόγω της διεθνούς αναταραχής που προκαλούν οι εξελίξεις στην Ιταλία. Με κίνδυνο να καθυστερήσει και άλλο η έξοδος της χώρας μας στις αγορές.