Στο Δήμο Βέροιας υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος από τη ΝΔ. Όσο τα σενάρια, μέχρι στιγμής, μιλούσαν για την πίεση που δεχόταν ο Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας, να διεκδικήσει τον Δήμο της Βέροιας, φαίνεται ότι άρχισαν να συζητούνται και λύσεις μέσω κάποιων προσωπικοτήτων που έχουν δώσει δείγματα γραφής.

Από τα ονόματα που ακούγονται και συζητιούνται μάλιστα ως φαβορί, είναι κι αυτό του Ζήση Πατσίκα.

Ο Ζήσης Πατσίκας, είναι ένας άνθρωπος έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, με άποψη και με δράση. Γνωρίζει καλά τον Δήμο της Βέροιας και διαθέτει  την κατάλληλη κατάρτιση και γνώση για να προωθήσει τα θέματα του δήμου του.

Το σημαντικό είναι να πειστούν νέοι άνθρωποι, που μπορούν, αλλά κυρίως ξέρουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Η επιλογή Πατσίκα όχι μόνο έχει προοπτικές για εκλογή, καθώς έχει δοκιμάσει την δυναμική του σε εκλογικές αναμετρήσεις και έχει την εμπειρία μιας προεκλογικής μάχης, αλλά έχει αποδείξει και πως  έχει την δύναμη να υπερασπιστεί την άποψή του χωρίς εκπτώσεις.

Πρόσφατα μάλιστα διαφώνησε με την ηγεσία της παράταξής «Δύναμη Πολιτών» με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και ανεξαρτητοποιήθηκε ακολουθώντας την δική του πορεία.