Μετακινήσεις «καραμπόλες» και νέα δεδομένα προκαλεί η κατάτμηση της γιγάντιας Β' Αθηνών σε τρεις τομείς - Βόρειο, Νότιο και Δυτικό- η οποία θα ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές.

Οι περισσότεροι εκ των κεντρικών στελεχών φαίνεται πως ήδη έχουν επιλέξει την νέα τους περιφέρεια. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr, μετά το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας, το πιο πιθανό σενάριο για τη Φώφη Γεννηματά -η οποία μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε τρεις εκλογικές περιφέρειες- είναι να «κατέβει» στον Νότιο Τομέα.

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών, η ισχυρή υποψηφιότητα θα είναι αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η Τόνια Αντωνίου έχει «κλειδώσει» στον Νότιο Τομέα ενώ, τον Δυτικό Τομέα επιλέγουν η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.

Μια θέση στη Β Αθήνας, αναμένεται να διεκδικήσουν και άλλα πρόσωπα, όπως, μεταξύ άλλων οι, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Κώστας Πανταζής, Αλεξάνδρα Σαγρή και Γωγώ Καζά για τον Βόρειο Τομέα, ο Λάμπρος Ρώσης, η Κατερίνα Βαλαβάνη, η Ζέφη Δημαδάμα, η Μαριλένα Χρυσανθοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλακάκης, ο Θεολόγος Μίντζας, η Βασιλική Σουλαδάκη και ο Γιάννης Αμοιρίδης για τον Νότιο, ενώ στον Δυτικό φέρονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών η Νανά Βρυώνη, ο Χαράλαμπος Καρπούζος, ο Τάσος Δαρσινός και ο Γιώργος Καρράς.

Απομένει να ξεκαθαριστεί -έπειτα από συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά- σε ποιον Τομέα θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καθώς και ο «φιναλίστ» στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροααριστερά, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα σκεφτόταν την παραμονή του στις Βρυξέλλες.