Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα περίπτερα της Έκθεσης, προσπάθησε να κάνει χιούμορ με τους αρμόδιους, προβαίνοντας όμως και σε κουβέντες που ενδέχεται να θίγουν μερίδα των πολιτών, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μπροστά από το περίπτερο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο που έχει γίνει «ανέκδοτο» στην πόλη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Με το Μετρό τι θα γίνει, ρε παιδιά; Θα γίνει εδώ; (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη)». Είπε μάλιστα ότι «το ανέκδοτο για το Μετρό έγινε πραγματικότητα», αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι το έργο -που κατέληξε το γεφύρι της Άρτας- βρίσκεται μετά από πολλές δεκαετίας σε φάση ολοκλήρωσης, τουλάχιστον για την αρχική βασική γραμμή.

Επόμενος σταθμός του κ.Τσίπρα ήταν το περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για το ντεμπούτο του «ασημένιου βέλους», του τρένου που θα πραγματοποιεί μελλοντικά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε περίπου 3,5 ώρες, λέγοντας χαριτολογώντας «τώρα πάει η Aegean. Δεν θα τη χρειάζεται κανείς». Το έργο παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως σημαντική αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, δεν αναφέρεται όμως ποτέ ότι πρόκειται για τεχνολογία του περασμένου αιώνα στις προηγμένες χώρες, ούτε ότι πρόκειται για συρμούς που αποσύρονται από τη γειτονική Ιταλία λόγω εκσυγχρονισμού του εκεί σιδηροδρομικού δικτύου. Πάντως ακόμη για ένα ακόμη έργο που αποτελεί προς το παρόν υπόσχεση, καθώς οι συρμοί μεταφέρθηκαν από την Ιταλία στη ΔΕΘ απλώς για να εκτεθούν και θα επανέλθουν όταν το σιδηροδρομικό δίκτυο αναβαθμιστεί, ώστε να είναι εφικτή η κυκλοφορία τους.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στο περίπτερο της ΕΥΑΘ, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Εκεί ρώτησε για τις πρόσφατες βλάβες στην υδροδότηση του νομού Θεσσαλονίκης και τον αγωγό, με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, να υπόσχεται απαντά πως «σε λίγο καιρό θα τρέξει ένα μεγάλο έργο, μια κατασκευαστική εργολαβία για να λυθεί ένα πρόβλημα 40 ετών».