Στις παγίδες που στήνει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τον διεμβολισμό της Κεντροαριστεράς, φαίνεται πως έπεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αφού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Ένα μέλλον για όλους - Μία Ευρώπη που το διασφαλίζει - Ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει», στην οποία κεντρικός ομιλιτής θα είναι ο πρόεδρος ευρωομάδας των Σοσιαλιστών -Σοσιαλδημοκρατών Ούντο Μπούλμαν. .

Στην πρόσκληση της εκδήλωσης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι αποτελεί «κάλεσμα για ένα προοδευτικό μέλλον για την Ε.Ε». ενώ, θα μιλήσουν ακόμη η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και ο Ξ. Κοντιάδης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούλμαν χαρακτηρίζεται «πιο φιλοσυριζαίος ακόμη και από τον Πιτέλα» με πολλούς μάλιστα να θυμούνται τις πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες καλούσε τις «προοδευτικές δυνάμεις» - εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής - να συμπήξουν μέτωπο κατά της Ν.Δ.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για «όσμωση» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ενώ, είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ένταξή του στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών, αφού μέχρι στιγμής μετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, ως παρατηρητής.

Η συμμετοχή πάντως του Γιώργου Καμίνη στην εκδήλωση αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις, με αρκετά στελέχη να κάνουν ήδη λόγο για μεγάλο φάουλ του δημάρχου.