Το σχέδιο του Μαξίμου για περαιτέρω διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί με τους πειραματισμούς που έγιναν στον ανασχηματισμό, αλλά ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.

Ένα πρόσωπο που φέρεται να έχει δεχτεί στενό μαρκάρισμα από τους κυβερνώντες για να αυτομολήσει στις εκλογές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η περίπτωσή του δεν είναι διόλου τυχαία και γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας τον έχει τοποθετήσει στις πρώτες θέσεις των εν δυνάμει αξιοποιήσιμων κεντροαριστερών.

Η ενδεχόμενη αξιοποίησή του θα συμβάλει καθοριστικά στην «αποτίναξη» ενός στίγματος που βρίσκει ακόμη μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν είναι άλλο από την κριτική ότι στελέχη του ανήκουν στην κατηγορία των «συμπαθούντων» ή των φερόμενων ανεκτικά απέναντι στη βία των αναρχικών συλλογικοτήτων.

Εάν στο τέλος ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Μαξίμου, είναι βέβαιο πως θα του χρωστάει πολλά ο Αλ. Τσίπρας.

Πολλά χρόνια πριν, όταν ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε αρχηγικές εμφανίσεις στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, εκείνος που τον στήριζε επικοινωνιακά ως διάδοχο του Κ. Σημίτη ήταν ο σημερινός διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θ. Καρτερός. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός «κοιτάει» προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.