Το νέο σήμα της ετοιμάζει να μας ανακοινώσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα είναι το νέο σήμα και αν τελικά παραμείνει ή όχι ο πυρσός. Οι τελευταίες πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο πυρσός θα παραμείνει, αλλά όχι ο παραδοσιακός πυρσός όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Το νέο σύμβολο θα παραπέμπει σε πιο φουτουριστικό σχεδιασμό, που ωστόσο τα… ίχνη του πυρσού θα υπάρχουν. Πάντως, όπως ακούγεται, το νέο σήμερα της ΝΔ, θα συμβαδίζει με την εξέλιξη, το νέο και την τεχνολογία, αφού στα πρότυπα του Google, θα «μεταλλάσσεται» ως σύμβολο doodle όταν η ΝΔ θα έχει λόγο να εκφράσει το δικό της μήνυμα ανάλογα με την επικαιρότητα.

Υπάρχουν ήδη εκδοχές π.χ. ανάλογα με τις Παγκόσμιες Ημέρες που καταγράφονται στο ημερολόγιο.  

Να σημειωθεί ότι μεγάλη συζήτηση έχει γίνει στην Πειραιώς και για την προσθήκη… νέου χρώματος. Εκτός από δύο αποχρώσεις του μπλε (σκούρο και ανοιχτό) δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και με την προσθήκη ενός ακόμη χρώματος, που θα συμβολίζει γενικά τα «ανοίγματα» του κόμματος.

Ακολουθώντας αυτή τη σκεπτική κάποιοι δεν αποκλείουν να  δούμε και κάποια απόχρωση… κόκκινη, παρ’ ότι οι έντονοι χρωματισμοί δεν είναι της αισθητικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού και στο παρελθόν είχε καταργήσει τα έντονα χρώματα.