«Ίσως να μην υπήρξε ποτέ Πρωθυπουργός στη χώρα που να είχε τόσο πολλές συναντήσεις (φανερές και μυστικές) με τον προκαθήμενο της ελληνικής Εκκλησίας. Και το σημαντικότερο, ο Πρωθυπουργός αυτός να δηλώνει… άθεος, να μην πιστεύει στα ιερά μυστήρια, να επιχειρεί μέσω των υπουργών Παιδείας να υποβαθμίσει το μάθημα των Θρησκευτικών και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, αλλά να επισκέπτεται το Αγιον Ορος και να ζητεί να παραμείνει μόνος του για ένα δεκάλεπτο με την Πλατυτέρα των Ουρανών» γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, σχολιάζοντας τις απανωτές επαφές Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Και συνεχίζει: «Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι πλέον τόσο πολλές που προκαλούν εντύπωση. Οπως η μυστική συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τσίπρας επιβιβάστηκε στο πρωθυπουργικό Audi A6 και με συνοδεία ενός Σκόντα της προσωπικής του ασφάλειας έφθασε στην Αρχιεπισκοπή. Μόνος του, χωρίς συνεργάτες, ούτε καν με τον (αρμόδιο) υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Τι γύρευε, αλήθεια, νύχτα στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου; Τι ήταν αυτό που τον έκανε να τρέξει επειγόντως στον προκαθήμενο της Εκκλησίας και μάλιστα να ζητήσει να μην ανακοινωθεί η συνάντησή τους; Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι μπορεί να μην ήθελαν ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Τσίπρας να ανακοινωθεί η νυχτερινή συνάντησή τους, αλλά το βράδυ της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου (όπως το συνηθίζει) την άφησε να διαρρεύσει σε φιλικά του ΜΜΕ.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η Αρχιεπισκοπή επιβεβαιώνει μεν τη συνάντηση, πλην όμως δεν λέει τίποτα για το τι αυτή αφορούσε. Αυτό που έγινε γνωστό («Εθνος της Κυριακής») ήταν ότι αφορούσε την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας που έχει ήδη αρχίσει με κάποια περίπλοκη διαδικασία, αφού αναμειγνύονται σε αυτή τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Παιδείας και Εσωτερικών. Και η εκκλησιαστική περιουσία θα παίξει ρόλο στη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος που προγραμματίζει η παρούσα κυβέρνηση…

Ο Τσίπρας τελευταίως πολλά χατίρια κάνει στον Αρχιεπίσκοπο. Το σημαντικότερο; Σκοπεύει, όπως μαθαίνω, να μην κάνει (όταν αποφασίσει κι αν τον κάνει) τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με… δύσκολο τρόπο. Αφήστε που δεν μπορεί να τον κάνει, έτσι και αλλιώς, με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, την Παπακώστα, τον Ζουράρι και λοιπούς. Ετσι τη λύση την έδωσε ο Αλέξης Χαρίτσης: Δεν θα λέγεται πια «διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας», αλλά «νέα προσέγγιση Κράτους- Εκκλησίας» και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Και θα πείτε, γιατί ο Τσίπρας κάνει τόσα χατίρια στον Αρχιεπίσκοπο; Τι θέλει από την Εκκλησία; Ή μήπως είναι τυχαίο ότι οι λεγόμενοι ιεροί (επίσκοποι, αρχιμανδρίτες και ιερείς) «μακεδονομάχοι» κάπως μείωσαν τις εμφανίσεις τους στις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό;»