«Ο Πάνος Καμένος ξεναγήθηκε μετά βαΐων και κλάδων στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ» γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, επανερχόμενος στην επίσκεψη.

Και συνεχίζει: «Θυμίζω πως μιλάμε για τη φωλιά της πολεμικής μηχανής της Αμερικής, για να το πω ολίγον τι 'αντιιμπεριαλιστικά'. Τυπικά και όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντησή του με τη διοίκηση της εταιρείας 'συζήτησαν τα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion και τις δυνατότητες συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας με την ΕΑΒ'. Περαιτέρω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο Joint Special Operations στην αεροπορική βάση Mac Dill.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα: Για παράδειγμα, αντέχει η χώρα νέες εξοπλιστικές περιπέτειες, ακροβατούσα στην εντελώς ευάλωτη και υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή; Επίσης, κάτι σοβαρό: ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε για τις επαφές και την ατζέντα του υπουργού Εθνικής Αμυνας; Ξέρει για παράδειγμα, για το τι λέει και διαπραγματεύεται πέραν του Ατλαντικού; Υπάρχει άλλος έλληνας υπουργός Αμυνας που να έκανε τόσο πολλές προσεγγίσεις με ξένες αμυντικές βιομηχανίες; Τι ήταν αυτό που τις επέβαλλε και τις επιβάλλει; Γιατί ο νυν υπουργός κάθε λίγο και λιγάκι συναντάται μαζί τους; Και, βεβαίως, τι ακριβώς συζήτησε με τον ομόλογό του Τζιμ Μάτις για τις βάσεις στη χώρα μας; Θέτω όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα, επειδή μαθαίνω πως την επόμενη κυβέρνηση θα απασχολήσει το εν λόγω ταξίδι και οι εν λόγω συμφωνίες για εξοπλιστικά του Καμμένου – και βέβαια, όχι τυχαία, η ΝΔ σήμερα κάνει focus σε αυτό. Μαθαίνω δε πως θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση, όταν πρέπει, για όλη τη θητεία του Καμμένου στο τιμόνι του υπουργείου. Λογικό. Από την πλευρά μου, εξάλλου, καθώς έχουν περάσει ημέρες χωρίς απάντηση, δράττομαι της ευκαιρίας να ξαναρωτήσω: Ποιο είναι το λειτουργικό κόστος -διάθεση και συντήρηση- της υπουργικής βίλας στα νότια προάστια;»