Με στίχους του Σαββόπουλου και του Χριστιανόπουλου, μια και είναι λάτρης της ποίησης, σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. 

Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος», έγραψε ο πρώην υπουργός και πολλοί εκτιμούν ότι με την ανάρτηση αυτή ο πρώην υπουργός δεν εξέφρασε μόνο την πικρία του, αλλά και τις προθέσεις του. Στην προσπάθεια να «διαβάσουν» πίσω από τις λέξεις και συγκεκριμένα πίσω από τους τελευταίους στίχους: «βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος…», πολλοί είδαν την διάθεσή του να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια για το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάποιοι ερμηνεύουν την διάθεσή του να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, τώρα που τα χέρια του λύθηκαν και δεν είναι πια υπουργός Εξωτερικών και θα μπορεί να «κοντράρει στα ίσα» τον Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, υπάρχει και το σενάριο μιας νέας στάσης του ίδιου του Νίκου Καμμένου και τον τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκουν στην κίνηση ΠΡΑΤΤΩ. Πρόκειται για τους κ. Τόσκα, Ντζιμάνη και την κ. Γεννιά. Ήδη από χθες ο κ. Κοτζιάς είχε επαφή με την βουλευτίνα του Πειραιά κ. Γεωργία Γεννιά, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, προφανώς για να συζητήσουν την περαιτέρω στάση τους και τις εξελίξεις μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά.

Δεν αποκλείεται ο Νίκος Κοτζιάς να επιχειρήσει να συσπειρώσει, αλλά και να οργανώσει ακόμη περισσότερο την κίνησή του, καθώς το επόμενο διάστημα θα έχει και λιγότερες υποχρεώσεις αφού δεν θα έχει να χειριστεί το δύσκολο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλιστα κάποιοι αποδίδουν και τον όρο «σπόρος» που ανέφερε στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοτζιάς, με την έννοια ότι κάτι καινούργιο μπορεί να γεννηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα βλέμματα όλων στρέφονται στην επόμενη Δευτέρα, όπου θα γίνει και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Κοτζιά, μετά και την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς να εμφανιστεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αναμένεται και επισήμως να ανοίξει τα χαρτιά του.