«Μπορούμε και χωρίς τον Καμμένο» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Καμμένο υπερθεμάτισαν.

Μπορεί όμως η κυβέρνηση και χωρίς τους… βουλευτές του Πάνου Καμμένου; Και δεν είναι μόνο η ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι το ενδεχόμενο και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία και θα κρίνει και το μέλλον της. Ίσως να προέβλεψαν στο Μαξίμου ακόμη κι αυτό το ενδεχόμενο και να έχουν εξασφαλίσει  είτε δεσμεύσεις είτε διαβεβαιώσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Η κύρια δεξαμενή όμως του Μαξίμου δεν θα μπορούσαν να είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί του κυβερνητικού εταίρου.

Οι προθέσεις πολλών βουλευτών  των ΑΝΕΛ, όπως του κ. Παπαχριστόπουλου ή και της κ. Κουντουρά και του κ. Ζουράρι, έστω και με ερωτηματικό οι δύο τελευταίοι είναι για το Μαξίμου, αλλά και σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν δεδομένες από το Μαξίμου για την στήριξη της κυβέρνησης.

Η κ. Τσαρουχά, επίσης στέλεχος της κυβέρνησης, όπως και ο κ. Β. Κόκκαλης ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, αλλά θα είναι σίγουρα από τα ονόματα στα οποία θα απευθυνθεί το Μαξίμου για να αναζητήσει στήριξη. Μένει ο κ. Κατσίκης που προς το παρόν παραμένει σταθερός στην κομματική γραμμή του Πάνου Καμμένου.

Ίσως είναι κι αυτός που θα παραμένει και το στενό «ακροατήριο» του Πάνου Καμμένου, αν υπολογίσει κανείς και την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Καμμένου και Τέρενς Κουίκ.

Οι διαλυτικές τάσεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου συνεχίζονται όπως και η αποψίλωσή του καθώς μετά το πρώτο κύμα αποχωρήσεων βουλευτών και στελεχών οι ΑΝΕΛ πίστεψαν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απώλειες.

Η πολιτική αμφιθυμία όμως του Πάνου Καμμένου, δεν άφησε πολλά περιθώρια στα κομματικά του στελέχη και στους βουλευτές του χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Πάντως ο κίνδυνο να χάσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είναι ορατός, καθώς από τους συνολικά εφτά βουλευτές των ΑΝΕΛ, η απώλεια άλλων τριών  που είναι πιθανό, θα οδηγήσει στην διάλυση της ΚΟ τους.